![Kacangma (Motherwort Chicken) Kacangma (Motherwort Chicken)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b9805df7acd36f972396cafcc53a2f90/Derivates/a1a0a09c7506037053cfae0961fe350100dc5182.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh ginger, cut in slices
- 30 g toasted sesame oil
- 800 g kampung chicken (free-range chicken), whole legs, with skin and bone, cut in chunks (3 cm)
- 20 g motherwort (see tips)
- 100 g distilled rice wine
- 200 g glutinous rice wine (huangjiu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Turmeric Chicken
50 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Stir Fried Whole Fish
20 Min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Pandan Kaya
55min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 Min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min