Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh ginger, cut in slices
- 30 g toasted sesame oil
- 800 g kampung chicken (free-range chicken), whole legs, with skin and bone, cut in chunks (3 cm)
- 20 g motherwort (see tips)
- 100 g distilled rice wine
- 200 g glutinous rice wine (huangjiu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Braised Yee Mee
30 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Stir fried broccoli with carrot
15min
Macaroni ABC Soup
55min
Curry chicken
1h
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Chicken Porridge
1h 10min
Crispy Ikan Bilis
40 min