![Stir Fried Whole Fish Stir Fried Whole Fish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b4e2654b-6436-4ba1-9bb5-2f2a35f09b9c/Derivates/7bb2b3fa-d6b8-4ae3-9dc5-849c5634fa18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fresh yellowtail fish (2 small sized fishes, approx. 18-20 cm length), gutted and descaled, cleaned and patted dry with kitchen towel
- 2 tsp salt
-
100
g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
lub 100 g mirin - 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 15 g sugar
- 25 g dark sesame oil, roasted
- 15 g fresh ginger slices
- 2 sprigs spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2466 kJ / 589 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2877 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Lemon Chicken
25 Min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Braised Yee Mee
30 Min
Chicken Porridge
1 godz. 10 min