Wersje kompatybilne
Uova di quaglia, piselli e asparagi con maionese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Insalata
- ½ mazzetto di menta fresca + q.b.
- 800 g di acqua
- 170 g di piselli freschi sgranati
- 170 g di patate novelle piccole, sbucciate
- 170 g di asparagi verdi, pelati e a tocchetti (1 cm)
- 8 uova di quaglia
Maionese
- 150 g di olio di semi di girasole
- 1 tuorlo
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe macinato + q.b.
- 1 cucchiaio di senape
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2257 kJ / 588 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Fagiolini in gremolada
30min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1 Std.
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30min
Insalata di zucchine e asparagi
35 min
Uova di quaglia e asparagi in salsa di senape
40 min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)
30min
Polenta con i funghi
1 Std. 15 Min
Baccalà con patate, uova, cavolo e ceci
1 Std.
Insalata di scampi esotica in vasetto
30min
Uovo pochè con carciofi, funghi e salsa alla panna
2 godz.