![Cipolle ripiene di zucca e rosmarino Cipolle ripiene di zucca e rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f709e60b-4112-4f69-a437-6a8b516dc75c/Derivates/b2fca592-11df-4878-a6f3-598601783a7f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 6 cipolle pelate (circa 125 g l'una)
- 250 g di polpa di zucca a cubetti (circa 2-3 cm)
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 637.3 kJ / 152.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Tegamini di cipolle e alici
1 godz.
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 godz.
Finocchi alla valdostana
40min
Lasagne agli asparagi
1 godz. 30 min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1 godz. 25 min
Finocchi ripieni
1 godz.
Insalata di ceci con pesto di salvia
1 godz. 10 min
Melanzane piccanti e lenticchie
30 min
Cavolo rosso stufato
45 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1 godz.
Peperoni alla piemontese
55 min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min