Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di panna acida
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 cipolle a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 2 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 350 g di crauti in scatola, sgocciolati
- 1 foglia di alloro secca
- 2 bacche di ginepro
- ½ peperone rosso a dadini (5 mm)
- 1 ¼ di cucchiaino di paprica dolce
- 3 pizzichi pepe di Cayenna macinato
- 2 pizzico di sale
- 300 g di petto di pollo, a striscioline (1,5 cm)
- 1 pomodoro a dadini (1 cm) (80 g)
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1593 kJ / 380 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo e fagioli
1sa 30 dk
Crauti e würstel
35 dk
Pollo croccante con salsa di porri
30 Min
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1 Std. 10 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Insalata russa di barbabietole
1 Std. 10 Min
Costine marinate al finocchio e curcuma con cipolline
12 Std. 55 Min
Verdure in umido
40 Min
Carne di manzo speziata (Boboti)
1sa 15 dk
Mele con zabaione al sidro
40 Min
Manzo piccante ai peperoni
20 min
Crauti
96 Std.