Lasagne primaverili (senza glutine)

Lasagne primaverili (senza glutine)

4.7 34 oceny
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

Lasagne
  • 250 g di farina senza glutine + q.b.
  • 30 - 40 g di acqua
  • 2 uova
  • 30 g di olio extravergine di oliva
Ragù di verdure
  • 50 g di cipollotto a pezzi
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di piselli freschi
  • 250 g di fagiolini verdi freschi a tocchetti (2 cm)
  • 200 g di carote pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
  • 600 g di latte intero
  • 50 g di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 40 g di burro a pezzi
  • 100 g di passata di pomodoro
Terminare la preparazione
  • burro q.b.
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 80 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 522 kcal / 2185 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...