Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 130 g carrot, cut into pieces
- 60 g celeriac, cut into pieces
- 25 g celery leaves or fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 600 g chicken breast fillets, cut into strips (7 x 3 cm)
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g button mushrooms, cut into slices
- 30 g plain flour
- 60 g pouring (whipping) cream
- 30 g butter
- 1 tsp Worcestershire sauce (optional)
- 1 tsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335.9 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 618.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef Burgundy
1h 45min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 Min
Shepherd's pie
55min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35 Min
Meatballs with tomato sauce
40min
Beef "Burgundy"
40min
All-in-one 'roast' beef
1 Std. 30 Min
Chicken fusilli with mushrooms
40min
Tomato basil chicken stew
35 Min
Beef spezzatino
1h 45min
Chicken à la king
40min