Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 130 g carrot, cut into pieces
- 60 g celeriac, cut into pieces
- 25 g celery leaves or fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 600 g chicken breast fillets, cut into strips (7 x 3 cm)
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g button mushrooms, cut into slices
- 30 g plain flour
- 60 g pouring (whipping) cream
- 30 g butter
- 1 tsp Worcestershire sauce (optional)
- 1 tsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335.9 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 618.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Chicken fusilli with mushrooms
40min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1 godz. 5 min
Pork fillet with mustard
35min
Beef Burgundy
1h 45min
Chicken velouté meal
40min
Meatballs with tomato sauce
40min
Chicken cacciatore
50min
All-in-one 'roast' beef
1 Std. 30 Min
Beef "Burgundy"
40min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40min