![Chicken, leek and corn pie Chicken, leek and corn pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7656DF1B-7686-4D30-87A2-CD1543596CCF/Derivates/acdc92d3-9f02-4748-aedd-8d35517aaecc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 300 g leeks, white and light green parts only (approx. 2 leeks), cut into pieces
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 80 g plain flour
- 250 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 50 g pouring (whipping) cream
- 300 g frozen corn kernels
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 - 4 sheets puff pastry (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.7 kJ / 637.6 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 675.5 mg
Alternatywne przepisy
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min
Classic meatloaf
1h 35 phút
Aussie potato salad
1 Std. 30 Min
Zucchini slice
45 Min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Shepherd's pie
55 Min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Tuna mornay
45 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 Std. 30 Min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Apricot chicken risotto
30 Min