Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp pine nuts
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh basil, leaves only (approx. 20 g)
- 40 g olive oil
Chicken pasta
- 150 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 150 g leek, white and light green parts only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 400 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 250 g dried risoni pasta
- 100 g frozen green peas, thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2636 kJ / 627.5 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 452.4 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Beef stroganoff
35min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 godz.
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Chicken pesto pasta
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Beef ragu
1h 25min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Meatballs with tomato sauce
40min
One pot pasta with chorizo
35min
Chorizo and chicken pasta
50min
Chicken with sweet potato cheesy crust
1 godz. 15 min