![Penne and vegetables Penne and vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CCBD440-431D-479D-92C3-3742E4F6D37A/Derivates/3B76EEAC-663A-4429-B99C-6C92445E817C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ brown onion (approx. 60 g), cut into halves
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 40 g bacon, cut into pieces (1 cm) (optional)
- 800 g water
- 1 ½ tsp salt
- 1 tbsp tomato paste
- 100 g eggplant, cut into cubes (1 cm)
- 100 g zucchini, cut into cubes (1 cm)
- 100 g carrots, cut into cubes (1 cm)
- 100 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 350 g penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743.8 kJ / 415 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1079.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Mashed potatoes
40p
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 Min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30min
Pasta with tuna
30min
One pot pasta with chorizo
35 Min
Tomato pasta with vegetables and feta
30min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Chicken pesto pasta
30min
Chicken and pesto risoni
35 Min
Mexican one-pot pasta
30min
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35 Min