Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ brown onion (approx. 60 g), cut into halves
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 40 g bacon, cut into pieces (1 cm) (optional)
- 800 g water
- 1 ½ tsp salt
- 1 tbsp tomato paste
- 100 g eggplant, cut into cubes (1 cm)
- 100 g zucchini, cut into cubes (1 cm)
- 100 g carrots, cut into cubes (1 cm)
- 100 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 350 g penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743.8 kJ / 415 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1079.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with tuna
30 min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Quick veggie pasta salad
30 min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
One pot pasta with chorizo
35 min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Vegetable pilaf
1h
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1sa 35 dk
Butternut mac and cheese
45 min
Broccoli and three cheese pasta bake
40 min