![Chicken pad thai Chicken pad thai](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DE647CE-2E09-4CBE-88EE-CFFCC70D7440/Derivates/F8CA1C89-596A-4EC0-9A63-6505DDBD528C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp peanut oil, plus extra for greasing
- 200 g flat rice stick noodles
- boiling water, for soaking
- 150 g fresh bean sprouts
- 40 g roasted salted peanuts
- 60 g spring onion/shallot, cut into pieces (3 cm)
- 80 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 3 garlic cloves
- 50 g palm sugar
- 1 ½ tbsp fish sauce
- 110 g soy sauce
- 1 ½ tbsp tamarind paste
- 1 ½ tbsp lime juice
- ½ tsp chilli powder
- 2 eggs
- 500 g water
- 400 g chicken breasts, cut into strips (1 cm)
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g firm tofu, cut into cubes (1-2 cm)
- dried chilli flakes, for garnishing
- 2 lemons, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2544 kJ / 605 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Easy satay chicken
40 Min
Butter chicken
55 Min
Beef stroganoff
35min
Thai beef salad with noodles
1 Std.
Quick massaman beef curry
40 Min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35min
Pad see ew
30 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Chorizo and chicken pasta
50 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min
Pork san choy bau
25 Min
Chicken and cashews
55 Min