Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots
- 400 g zucchini, small, unpeeled
- 500 g water
- 1 ½ tbsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 315.3 kJ / 75.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 58.1 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower gratin
1 Std.
Stuffed tomatoes
50 Min
Mushroom risotto
30 Min
Béchamel sauce
20 Min
Mashed potatoes
40 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Boiled eggs
20 Min
Country-style chicken liver fritters
35 min
Cucumber soup with prawn skewers
Brak ocen
Fish fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Vegetable purée (sweet potato)
25 Min
Mixed vegetable mash (purée)
40 min