Tagliatelle with porcini mushrooms
TM6 TM5

Tagliatelle with porcini mushrooms

4.4 (28 ocen)

Składniki

  • 30 g dried porcini mushrooms
  • warm water, for soaking
  • 30 - 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1 garlic clove
  • 30 g extra virgin olive oil, plus 1.5 tablespoons extra
  • 1 ¼ tsp salt
  • 1200 g water
  • 300 g tagliatelle pasta
  • 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1964.6 kJ / 467.8 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
52.8 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
3.2 g
Sód
903.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy