Tagliatelle with porcini mushrooms

Tagliatelle with porcini mushrooms

4.4 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    30 g
  • warm water for soaking
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    30 - 50 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    20 g
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil plus 1.5 tablespoons extra
    30 g
  • salt
    1 ¼ tsp
  • water
    1200 g
  • tagliatelle pasta
    300 g
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 467.8 kcal / 1964.6 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 52.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 903.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...