![Tagliatelle with porcini mushrooms Tagliatelle with porcini mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A7778107-5513-4E48-B408-47F708D89A57/Derivates/01E84067-04BC-432C-BFB7-D84D8375A9B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms
- warm water, for soaking
- 30 - 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1.5 tablespoons extra
- 1 ¼ tsp salt
- 1200 g water
- 300 g tagliatelle pasta
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964.6 kJ / 467.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 903.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Pasta primavera
1 godz.
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Ratatouille
40 min
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 Min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 min
Pasta alla puttanesca
35 min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 godz.
Penne and vegetables
35 min
Aglio olio e peperoncino
35 min