![Avgolemono (chicken soup with egg and lemon) Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5A623E10-B861-4EDC-A821-D0D2F472A650/Derivates/f93ca4b6-9476-493e-920c-2defa9dc5185.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water, plus extra to top up (not higher than the 2L maximum fill level)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 500 g chicken wings, skin on
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 potato (approx. 100 g), cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 tsp olive oil
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 150 g white rice (medium-grain)
- 1 egg
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1521.3 kJ / 363.6 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 243.9 mg
Alternatywne przepisy
Revithia (chickpea soup)
24 Std. 40 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1 godz. 30 min
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Sardines in parcels with green bean salad
Pas d’évaluation
Lamb shanks with risoni and feta
3sa 50 dk
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Chicken cacciatore
50 min
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1h 45min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Bolognaise sauce for two
20 min
Lamb and barley soup
50 min