Wersje kompatybilne
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle mayonnaise
- 200 g light olive oil
- 2 egg yolks, room temperature
- ½ lime, juice only
- 1 tsp flaked salt
- 50 g chipotle chillies in adobo sauce, cut into small pieces
- 20 g sour cream
Coriander salsa
- 80 g brown onion
- 80 g water
- ½ tsp chilli powder (optional)
- ½ lime, zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith and juiced
- 1 pinch raw sugar (optional)
- 1 pinch sea salt flakes
- 20 sprigs fresh coriander, leaves only
Corn
- 700 g water
- 3 corn cobs, silks and husks removed and cobs cut into halves
- 100 g Pecorino cheese, grated, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000.8 kJ / 476.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 578.4 mg
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two
30 min
Boiled rice
25 min
Boiled pasta
20 min
Boiled eggs
20 min
Whipped cream
15 Min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 min
Sous vide scrambled eggs
35 min
Lime and chilli corn
40 min
Tomato pasta sauce
40 min
Steamed Chinese greens
30 min
Long-grain white rice
40 min
Steamed greens with lemon feta
20 min