Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)

Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)

4.6 511 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • gorąca woda do namoczenia daktyli
  • 100 g orzechów laskowych, prażonych bez łupin
    100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego (patrz wariant)
  • 60 g napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego, migdałowego (patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 10.2 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 478 kJ / 114.2 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...