
Urządzenia i Akcesoria
Granola czekoladowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
18 porcji
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
200 - 250 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
120 g cukru trzcinowego (muscovado)
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
50 g miodu płynnego
-
15 g oleju słonecznikowego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
400 g płatków owsianych
-
150 g słonecznika łuskanego
-
50 g ziaren sezamu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.7 kcal /
1107.5 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
133.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE ŚNIADANIA
9 Przepisów
Polska
Polska