Urządzenia i Akcesoria
Granola czekoladowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
18 porcji
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
200 - 250 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
120 g brązowego cukru120 g cukru trzcinowego (muscovado)
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
50 g miodu płynnego
-
15 g oleju słonecznikowego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
400 g płatków owsianych
-
150 g słonecznika łuskanego
-
50 g ziaren sezamu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
133.1 mg
Białko
8 g
Kalorie
1107.5 kJ /
264.7 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE ŚNIADANIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Granola truskawkowo-miętowa
1 godz. 45 min
Granola czekoladowo-wiśniowa
1 godz. 45 min
Granola kokosowa
1 godz. 40 min
Granola podstawowa
1 godz. 45 min
Granola
1 godz. 40 min
Granola bananowo-orzechowa
1 godz.
Musli energetyczne
25 min
Batoniki musli
1 godz.
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Masło orzechowe
5 min
Chrupiąca granola
2 godz.
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min