Urządzenia i Akcesoria
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk
Składniki
Krem z gorgonzoli
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
200 g sera mascarpone schłodzonego
-
50 - 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
-
40 g białego wina, wytrawnego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gofry szpinakowe
-
3 jajka
-
450 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego rozmrożonego, nieodciśniętego
-
1 ząbek czosnku
-
70 g oleju rzepakowego
-
250 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 płaska łyżeczka soli
-
olej rzepakowy do smażenia
-
ciemne winogrona przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
555 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1573.7 kJ /
376.1 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Gofry owsiane
45 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Bananowe gofry lub placki
25 min