
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g migdałów, ze skórką
-
150 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
800 g jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wegańskie lody waniliowe
-
2 laski wanilii
-
60 g cukru
-
260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530 kcal /
2220 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
117 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Jabłka pod kruszonką
55 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Brownie z tahini
45 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min