Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g migdałów, ze skórką
-
150 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
800 g jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wegańskie lody waniliowe
-
2 laski wanilii
-
60 g cukru
-
260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
117 mg
Białko
11 g
Kalorie
2220 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2 godz. 15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 min
Jabłka pod kruszonką
55 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Świąteczne tiramisu
5 godz. 25 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min