Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di funghi shiitake secchi
- 100 g di gherigli di noci
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Gruviera a pezzi
- 800 g di acqua
-
200
g di riso rosso
lub 200 g di riso integrale - 220 g di cipolle a metà
- 5 spicchi di aglio
- 180 g di sedano rapa a pezzi
- 30 g di burro
- 400 g di funghi champignon cremino, a metà
- 3 uova
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaio di bacche di ginepro
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 60 g di burro a pezzi
- 400 g di brodo vegetale
- 50 g di farina
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ cucchiaino di fieno greco
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 35584.9 kJ / 8505 kcal
- Białko
- 490 g
- Węglowodany
- 281 g
- Tłuszcz
- 611 g
- Tłuszcz nasycony
- 323 g
- Błonnik
- 27 g
- Sód
- 12178 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3sa
Pranzo probiotico multicolor
35 Min
Curry di verdure con riso al lemon grass
1 Std. 15 Min
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
1 Std. 30 Min
Crostata salata di verdure (vegan)
1sa 5 dk
Spiedini di seitan e verdure
50 Min
Patate dolci con ragù vegetariano e Feta
45 Min
Svizzere vegan
1u.
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1u.
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20 Min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25 Min