Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Gruviera, a pezzi
Impasto
- 75 g di burro, a dadini (1-2 cm) e poi congelato per 30 minuti + q.b.
- 100 g di farina senza glutine + q.b.
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di acqua, fredda
- 5 g di sale
Ripieno
- 150 g di pancetta a cubetti
- 4 uova
- 50 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1320.2 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 575.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisèe (senza glutine)
1 godz. 15 min
Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)
2h
Panini senza glutine e farina di grano
1h 20min
Pain au chocolat (senza glutine)
4 godz.
Focaccia uva e Taleggio (senza glutine)
1h 40min
Pasta biscotto (senza glutine)
1óra
Torta soffice alle mandorle (senza glutine)
45 Min
Ciambelline alla cannella (senza glutine)
1óra
Brownies (senza glutine)
35p
Torta al cioccolato (senza glutine e senza uova)
45 Min
Torta gianduia (senza glutine)
1óra
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min