Wersje kompatybilne
Sformato di fagiolini con salsa al pecorino (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g di acqua
- 200 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (0,5 cm)
- 15 g di scalogno
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di burro
- 30 g di farina tipo 00
- 300 g di latte intero
- 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 3 uova
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 70 g di pecorino semi stagionato, a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di latte
- 5 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1526.3 kJ / 364.8 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 898.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato vegetale
1h
Lasagna ai quattro formaggi
1 Std. 30 Min
Sformatini di verza e mortadella
1 Std. 30 Min
Insalata di fragole e burrata con pesto di basilico
20 min
Baccalà gratinato
50min
Sformatini di uova e funghi
40 min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 Min
Sformatini di agretti
1h
Crema di formaggio all'aneto
10 Min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Sformato di cardi
1h
Sformatini ai carciofi
1h