Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan

Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan

4.4 26 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 Portionen

Składniki

Germteig
  • Milch
    130 g
  • frische Germ
    20 g
  • Zucker
    20 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Eidotter
    1
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    250 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
Marzipan
  • Zucker
    20 g
  • Mandeln, geschält
    45 g
  • Rosenwasser
    2 TL
Mandel-Mohn-Fülle
  • Mandeln
    100 g
  • Mohnsamen
    100 g
  • Milch
    130 g
  • Zucker
    30 g
  • Honig
    25 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Zitronenschale, gerieben von 1 Bio-Zitrone
    1 - 2 TL
    1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
  • Rosinen
    50 g
Fertigstellung des Strudels
  • Weizenmehl, glatt zum Bemehlen
  • Eidotter verquirlt
    1
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 317 kcal / 1328 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...