![Apfel-Heidelbeer-Sauce Apfel-Heidelbeer-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA762102-D85F-46CD-9F06-DE0C9E304029/Derivates/5E428867-ED8B-420D-8E7C-3964A2CA6D92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Butter
- 100 g Heidelbeeren, frisch oder gefroren
- 70 g Rohrzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
-
1
Päckchen Vanillezucker
lub 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2794.6 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 7.4 mg
Alternatywne przepisy
Marillenröster
30 Min
Spätsommerkompott
3 Std. 5 Min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1h 15 min
Tonkabohnenzucker
5 Min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Schnelle Apfel-Trauben-Ballen
40 Min
Holunderblüten-Limetten-Sirup
48 Std.
Birnenkonfitüre
20min
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 min
Heidelbeer-Buttermilch-Smoothie
10 min
Erdbeermus auf Vorrat (gefroren)
8 Std.