Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Butter
- 100 g Heidelbeeren, frisch oder gefroren
- 70 g Rohrzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
-
1
Päckchen Vanillezucker
lub 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2794.6 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 7.4 mg
Alternatywne przepisy
Orangenpaste
30 Min
Tonkabohnenzucker
5min
Spätsommerkompott
3 Std. 5 Min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 Min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25min
Stachelbeer-Crumble
1h 10min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1小时 20 分钟
Erdbeermus auf Vorrat (gefroren)
8 Std.
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25min
Birnenkonfitüre
20 Min
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25min
Pflaumenkompott
20 Min