Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'enrobage
- 200 g de chocolat noir de couverture, détaillé en morceaux
La guimauve
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 135 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 285 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 godz. 20 min
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Mendiants au chocolat
30 min
Pâte à tartiner express
15min
Guimauves à la fraise
3h 35min
Langues de chat à la vanille
15min
Chouquettes
1 godz.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min
Brioche "super bonne"
3h
Meringue classique
3h 25 min
Préfou au beurre aillé
3h
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45 min