Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes Golden, coupées en dés d'1 cm de côté
- 180 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- 110 g de beurre, en morceaux
- 120 g de farine
- ½ sachet de levure chimique
- 150 g de lait
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1531 kJ / 367 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Moelleux aux pommes
50min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Gâteau moelleux au caramel salé
1h 40 min
Moelleux à la clémentine
50min
Gâteau aux poires
50min
Moelleux poire-noisette
45 min
Tarte aux poires à l'ancienne
1 Std. 10 Min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Far aux pommes
1h
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h