Gâteau tatin aux pommes caramélisées
TM5 TM6

Gâteau tatin aux pommes caramélisées

4.4 (197 ocen)

Składniki

  • 500 g de pommes Golden, coupées en dés d'1 cm de côté
  • 180 g de cassonade
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 110 g de beurre, en morceaux
  • 120 g de farine
  • ½ sachet de levure chimique
  • 150 g de lait
  • 2 œufs

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
1531 kJ / 367 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy