Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de farine de blé
- 120 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.6 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Crème dessert
15 Min
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème dessert au caramel
1h
Œufs au lait et à la vanille
5sa
Crème dessert à la vanille
3 Std. 40 Min
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème au chocolat, gelée de café
2 godz. 25 min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Crème au lait de coco
15 Min
Crème au café
2 godz. 30 min