Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de farine de blé
- 120 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.6 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6ωρ. 45 λεπτ.
Riz au lait au chocolat
1h 5min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Semoule au chocolat
50min
Crème dessert
15 Min
Crème dessert au caramel
1 godz.
Crème dessert à la vanille
3j 40 menit
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Œufs au lait et à la vanille
5 Std.
Crème express chocolat-vanille
20min
Crème au café
2 godz. 30 min
Pannacottas after eight
5ωρ. 35 λεπτ.