Wersje kompatybilne
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les sablés bretons
- 70 g de farine de blé
- 40 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de levure chimique
- 40 g de beurre demi-sel
- 1 jaune d'œuf
La garniture aux pommes
- 350 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en huit
- 25 g de beurre doux
Le caramel au beurre salé
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel
- 1 pincée de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432 kJ / 343 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Dacquoise
40min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12 Std.
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Le macaron caramel
1h 50min
Dacquoise aux framboises
2h
Crème d'amande
10 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50 Min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3h 35min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1 Std. 45 Min