Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knoblauchsahne
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 200 g Sahne
- 2 TL Mayonnaise
- 200 g Schmand
Sauerkrautsuppe
- 80 g Gewürzgurken
- 20 g Öl
- 600 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
- 500 g Sauerkraut
- 70 g Tomatenmark
- 750 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 Spritzer Tabasco
- 2 - 3 TL Pizzagewürz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 3 Wacholderbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1953 kJ / 466 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mett-Porree-Suppe
40min
Currywurstsuppe
40min
Gyros-Paprika-Suppe
30 Min
Nacksche Mäuse - Weiße-Bohnen-Eintopf
20min
Eier-Zwiebel-Curry
45 Min
Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen
40min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1 Std.
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Knoblauchsuppe
30 Min
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50 Min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min