Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne

Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne

3.9 215 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

Knoblauchsahne
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Mayonnaise
    2 TL
  • Schmand
    200 g
Sauerkrautsuppe
  • Gewürzgurken
    80 g
  • Sauerkraut
    500 g
  • Öl
    20 g
  • Hackfleisch gemischt, zerzupft
    600 g
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Tabasco
    1 - 2 Spritzer
  • Pizzagewürz
    2 - 3 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Wacholderbeeren
    3
  • Tomatenmark
    70 g
  • Salz
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 1953 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...