Sauerkraut-Hähnchen-Auflauf

Sauerkraut-Hähnchen-Auflauf

3.4 197 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    1 TL
  • Hähnchenbrustfilet in Würfeln (2 cm)
    280 g
  • rote Paprika in Würfeln (2 cm)
    160 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Sauerkraut ausgedrückt, grob geschnitten
    400 g
  • Naturjoghurt
    200 g
  • Eier
    3
  • Muskat
    3 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2401 mg
Białko 46 g
Kalorie 1708 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...