Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln klein, mit Schale
- 2 rote Zwiebeln, halbiert
- 200 g Senfgurken, abgetropft, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 30 - 50 g Peperoni, grün, eingelegt, in Ringen
- 125 g Speckwürfel
- 60 g Öl
- 50 g Weißweinessig
- 1 TL Senf
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißkohlsalat
2 Std. 20 Min
Kartoffel-Gemüse-Salat
1 godz.
Kartoffel-Radieschen-Salat
2 Std.
Griechischer Kartoffelsalat
1h 30min
Matjes mit Radieschensalat
50 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3h
Heringsstipp mit Drillingen
1 godz.
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 dk
Griechischer Bauernsalat
20min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 godz.
Rotkohlsalat
2 Std. 20 Min