Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weißkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 120 g Möhren, in Stücken (ca. 3 cm)
- 50 g Tomatenmark
- 100 g Knollensellerie, in Stücken (ca. 3 cm)
- 20 g Öl
- 100 g Porree, in halben Ringen (ca. 1 cm)
- 500 g Wasser
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- 1 TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Kümmel, ganz
- ¾ TL Pfeffer
- 400 g Mettwurst, in Scheiben (ca. 2 cm)
- Petersilie zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1772 kJ / 423 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Eintopf
40min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Paprika-Kohl-Suppe mit Putenbruststreifen
40min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1 godz.
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 godz.
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45min
Dicke-Bohnen-Chorizo-Eintopf
50 min
Bunter Zwiebel-Topf
1 godz.
Westfälische Erbsensuppe
4h
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Gyros-Eintopf
50 min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 godz.