Paprika-Kohl-Suppe mit Putenbruststreifen

Paprika-Kohl-Suppe mit Putenbruststreifen

4.5 453 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Weißkohl ohne Strunk, in Stücken
    180 g
  • Suppengemüse (z. B. Möhren, Sellerie, Porree), in Stücken
    120 g
  • Schalotte halbiert, in Ringen
    1
  • Öl
    10 g
  • Tomatenmark
    10 g
  • rote Paprika in Stücken (2 cm)
    1
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Putenbrust-Aufschnitt (z. B. Herta Finesse)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 179 kcal / 754 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...