Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olive taggiasche denocciolate
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati non salati
- ½ spicchio di aglio
- 500 g di fettine di petto di pollo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 80 g di pomodori pelati, sgocciolati e a listarelle
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e zucchine
50min
Bocconcini di pollo al limone
45min
Straccetti di vitello al vino bianco
30min
Fettine di pollo con crema di broccoli
45min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40min
Bocconcini di pollo ai capperi
30min
Pollo al limone con asparagi verdi
35min
Pesce spada all'arancia
40min
Spiedini di vitello e verdure con salsa di senape
30min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min