Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, solo la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 2 cucchiaino di sale
- 740 g di acqua
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca integrale, tipo caserecce
- 150 g di asparagi a rondelle (peso lordo 350 g)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Penne risottate con verdure
35min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Pennette risottate al pesto di spinacino e anacardi
30 分钟
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 分钟
Orecchiette speck e radicchio
35min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min
Sedanini di kamut risottati speck e porri
35min