Caserecce risottate asparagi e ricotta

Caserecce risottate asparagi e ricotta

4.2 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ limone solo la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
  • 2 cucchiaino di sale
  • 740 g di acqua
  • 200 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 50 g di scalogno a metà
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di pasta secca integrale, tipo caserecce
  • 150 g di asparagi a rondelle (peso lordo 350 g)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 521 kcal / 2180 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...