Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fettine di vitello (taglio di noce)
- 5 g di sale (circa 1 cucchiaino)
- 5 g di pepe macinato fresco (circa 1 cucchiaino)
- 8 fette di prosciutto crudo
- 8 foglie di salvia fresche, lavate e asciugate
- 120 g di vino bianco secco
- 80 g di acqua
- ¼ di dado per brodo di carne
- 40 g di burro freddo a pezzi piccoli (vedere consiglio)
- 40 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al limone
45min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 min
Scaloppine alla pizzaiola
25 min
Scaloppine di vitello al limone
25 min
Polpette al sugo
45min
Bocconcini di salmone al vino bianco
30 min
Straccetti di vitello al Marsala
30 min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40min
Involtini di carne al Varoma
40min
Involtini di vitello
35 min
Rotolini di tacchino
1 godz.
Involtini al pomodoro
55 min