Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat

Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat

4.7 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Gurkensalat
  • Salatgurken (à ca. 350 g)
    2
  • Limettensaft
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Olivenöl
    1 EL
Passionsfrucht-Beurre-blanc
  • Schalotten
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Passionsfrüchte halbiert
    4
  • trockener Weißwein
    125 g
  • Weißweinessig
    1 EL
  • trockener Wermut
    2 EL
  • Zucker
    1 TL
  • Fischbrühe
    80 g
  • Butter kalt, in kleinen Stücken
    170 g
  • Salz
  • Pfeffer
Gebratene Jakobsmuscheln und Fertigstellung
  • Jakobsmuscheln ausgelöst
    12
  • Fleur de Sel
    1 TL
  • Curry mild
    ½ TL
  • Olivenöl
    2 EL
  • Koriander abgezupft
    8 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 2286 kJ / 546 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...