![Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA84B61A-59A7-4834-819E-F846F56B6B21/Derivates/C3CF3B6F-F881-4475-9705-13EA1F33AF2E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 2 EL Kapern, abgetropft (Nonpareilles)
- 30 g Limettensaft
- 1 TL Puderzucker
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 1 EL Sesam, geschält, geröstet
- 100 g Olivenöl, mild
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 10 Jakobsmuscheln
- 400 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1457 kJ / 348 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Chraime mit gedämpftem Heilbutt
1 godz.
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 godz. 20 min
Skrei mit Muschelragout
1 godz. 45 min
Seeteufel in Sauce
1 godz.
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35min
Rindfleisch-Tatar
30min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 Std.