Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
TM6 TM5

Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce

4.3 (20 ocen)

Składniki

  • 2 rote Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Rapsöl
  • 2 EL Kapern, abgetropft (Nonpareilles)
  • 30 g Limettensaft
  • 1 TL Puderzucker
  • 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
  • 1 EL Sesam, geschält, geröstet
  • 100 g Olivenöl, mild
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • 10 Jakobsmuscheln
  • 400 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1457 kJ / 348 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
32 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy