Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 2 EL Kapern, abgetropft (Nonpareilles)
- 30 g Limettensaft
- 1 TL Puderzucker
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 1 EL Sesam, geschält, geröstet
- 100 g Olivenöl, mild
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 10 Jakobsmuscheln
- 400 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1457 kJ / 348 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Papaya-Cocktail
35 min
Bouillabaisse
1 Std.
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4 Std. 30 Min
Vitello Tonnato
48 Std.
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 godz.
Rindfleisch-Tatar
30 Min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30 Min
Lachs-Tatar
5 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 Min
Andalusische Fischsuppe
50 Min