Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 150 g de sirop d'érable
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g de lait demi-écrémé
- 50 g de noisettes en poudre
- 260 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de levure chimique sans gluten (½ sachet)
- 4 poires, coupées en cubes (500/600 g env.)
- 80 g de gingembre confit, coupé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1234.2 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 115.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake sans gluten aux fruits confits et raisins secs
2h 15min
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40 min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 min
Gâteau à l'orange
1h
Breadcake à la farine de châtaigne et au gingembre
50 min
Cookie aux agrumes sans gluten
30 min
Gâteau sans gluten citron et coco
1h 15min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 godz. 10 min
Cookies carotte, orange et flocons d'avoine
40 min
Banana bread aux dattes
1 godz. 10 min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min