Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau
- 30 g d'huile d'olive
- 4 c. à soupe de jus de citron
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de semoule de blé dur
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g d'oignons doux, coupés en deux
- 10 feuilles de menthe fraîche (opcjonalnie)
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 500 g de tomates, coupées en morceaux
- 200 g de concombre, coupé en tronçons (1/2 concombre env.)
- 160 g de poivron, coupé en morceaux
- 20 g de raisins secs
- 100 g de pois chiches en conserve, préalablement égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 892.6 kJ / 213.6 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Tomates provençales
45min
Salade de lentilles au saumon fumé
45min
Taboulé au thon
55min
Salade de lentilles et cervelas
45min
Salade de lentilles vertes
45min
Pissaladière
2h 10min
Salade de lentilles, feta et tomates
30min
Salade de courgette, tomate séchée et feta
45min
Tian aux anchois, olives et romarin
1h 20 min
Coulis de tomates
35 Min
Tartinade de tomates séchées
10 min
Tapenades variées
10 min