Crepes de cenoura com molho de tomate

Crepes de cenoura com molho de tomate

3.9 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • queijo mozarela cortado em pedaços
    100 g
  • queijo cheddar ralado
    100 g
  • leite
    400 g
  • cenoura cortada em pedaços (2 cm aprox.)
    200 g
  • ovos
    3
  • farinha (ver dica)
    100 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    40 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • chalota
    40 g
  • dente de alho
    1
  • folhas de manjericão mais q.b. p/ guarnecer
    10
  • tomate-cereja cortado em metades
    300 g
  • água
    50 g
  • concentrado de tomate
    10 g
  • sal
    1 - 2 pitadas de
  • pimenta preta
    1 - 2 pitadas de
  • folhas de espinafres, frescas
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 501 kcal / 2099 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 681 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...