Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g amêndoa s/ pele
- 60 g queijo parmesão
Molho béchamel
- 80 g manteiga
- 1000 g leite
- 80 g farinha
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- ½ c. chá de noz-moscada
Montagem
- 16 placas de lasanha (500 g aprox.)
- Água q.b. p/ cozer
- 1 c. chá de sal
- 150 g espinafres frescos
- 16 fatias de bacon (200 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30 λεπτ.
Falafel de cenoura
15 λεπτ.
Massa com atum e brócolos no forno
30 λεπτ.
Hambúrgueres de espelta
1ωρ. 10 λεπτ.
Minirrolos de carne com cuscuz
50 λεπτ.
Lasanha de beringela
1ωρ. 10 λεπτ.
Fraca em crosta de farinha e sal com legumes
2 godz. 30 min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30 λεπτ.
Pastéis de batata com cogumelos
1ωρ.
Mini galetes de cogumelos
1 godz. 45 min
Piza com queijo azul, bacon crocante, pera, mel e noz
3 godz. 35 min
Quiche de legumes com base de azeitona
55 min