Sugo di cozze e vongole
TM6 TM5 TM31

Sugo di cozze e vongole

4.6 (31 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante rosso
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di pomodori maturi a metà
  • 100 g di acqua
  • ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 1000 g di cozze pulite
  • 500 g di vongole pulite
  • 50 g di vino bianco secco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
510 kJ / 122 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy