Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di pomodori maturi a metà
- 100 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di vongole pulite
- 50 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 分钟
Cozze al vino bianco
40min
Ragù di tonno fresco
1h
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min
Pepata di cozze
55min
Zuppa del golfo
1小时 30 分钟
Ragù di funghi
1小时 10 分钟
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Zuppa di pesce tradizionale
1小时 30 分钟
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 godz. 20 min
Trofie al sugo di pesce
1h