![Sugo di cozze e vongole Sugo di cozze e vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/762B9418-8711-4746-AB59-CE0A82E65737/Derivates/57844986-5707-4DE3-ADA3-F2B475C35D30.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di pomodori maturi a metà
- 100 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di vongole pulite
- 50 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie al sugo di pesce
1 Std.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1 godz. 55 min
Ragù di carne mista
1h 30min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 Min
Ragù di tonno fresco
1 Std.
Ragù di funghi
1 Std. 10 Min
Sugo al tonno
45 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min