![Farfalle ai quattro formaggi Farfalle ai quattro formaggi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4490DCCA-B457-4ACB-9FCF-BE088B713BE9/Derivates/F8C477E7-596B-45D6-A8B4-202C62CFE4B7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Gorgonzola
- 50 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
-
50
g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
lub 50 g di Taleggio a pezzi (2-3 cm) - 50 g di latte
- 50 g di burro
- 320 g di pasta secca, tipo farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 dk
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghetti alla carbonara
30 dk
Spaghetti alla carbonara
30 dk
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo
1 godz. 10 min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Maccheroni cheese
55 menit
Farfalle alle olive e mozzarella
30 dk
Risotto alla valdostana
35min
Risotto ai quattro formaggi
40 dk
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 dk