Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 800 g di pollo ruspante, a pezzi
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di pomodori pelati
- 200 g di peperoni verdi puliti, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo ai peperoni
1h 5 min.
Pollo alla cacciatora
50 min.
Pollo con salsa ai peperoni
55 min.
Pollo in umido ai funghi
50 min.
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1h 45 min.
Coniglio ai funghi
1h 10 min.
Coniglio in umido
1h 25min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35min
Agnello al vino
40 min.
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 min.
Spezzatino di agnello con cipolle
55 min.
Agnello in umido
1h 20min