![Pollo alla romana Pollo alla romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8051FEE-7B8D-4F82-A1D3-011C92D8AB26/Derivates/F3B41131-F79D-4546-AC1D-B7C706636EB6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 800 g di pollo ruspante, a pezzi
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di pomodori pelati
- 200 g di peperoni verdi puliti, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla cacciatora
50min
Pollo al limone
50min
Pollo ai peperoni
1 Std. 5 Min
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Ossibuchi agli asparagi
1 Std. 30 Min
Coniglio in umido
1h 25min
Scottiglia
1 Std. 30 Min
Agnello al vino
40min
Pollo con salsa ai peperoni
55 Min
Spezzatino di pollo, fagioli rossi e patate dolci
45min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1j
Pollo in umido ai funghi
50min