Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Salsa ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
-
150 - 200
g di funghi porcini freschi a fette
lub 50 g di funghi porcini secchi a fette - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1200 g di acqua
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2337 kJ / 558 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle di kamut ai funghi (vegan)
1h 40min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15 min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4h
Penne alla puttanesca
35min
Tagliatelle ai funghi
1h
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Tagliatelle ai funghi
1h
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti al tonno
40min
Tagliolini al tartufo
45min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Tagliatelle panna e funghi
1h