Tagliatelle fresche ai funghi porcini

4.5 38 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
Salsa ai funghi
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di funghi porcini freschi a fette
    150 - 200 g
    50 g di funghi porcini secchi, a fette
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di acqua
    1200 g
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 488.4 kcal / 2043.4 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1535.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...