![Tagliatelle fresche ai funghi porcini Tagliatelle fresche ai funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87F3EC49-B82C-41E9-9EE4-E6536899651E/Derivates/3282800D-0FEC-4B9A-B552-499D5FC938FA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Salsa ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
-
150 - 200
g di funghi porcini freschi a fette
lub 50 g di funghi porcini secchi a fette - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1200 g di acqua
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2337 kJ / 558 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle panna e funghi
1 Std.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 Std. 5 Min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Linguine ai gamberoni
30min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30min
Tagliolini al tartufo
45 Min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 Min
Farfalle al salmone e pinoli
20min