Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g dyni Hokkaido ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20 g masła
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
500 g wody
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa 1 szczypta do oprószenia kurczaka
-
¼ łyżeczki soli ziołowej plus dodatkowe 2 szczypty do oprószenia kurczaka
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w plastry
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka liści mięty, świeżych (opcjonalnie) posiekanych
-
1 łyżka jagód goji, suszonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1268 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
50 min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min