Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 220 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (circa 8 g) -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 140 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi
-
250
g di pomodoro fresco senza semi e a pezzi
lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola - 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di funghi champignon sott'olio o freschi a fette sottili
- 50 g di carciofi sott'olio
- 30 g di olive nere denocciolate
- 70 g di prosciutto cotto a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 107.3 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 Std.
Pizza alle zucchine
1 godz. 45 min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza prosciutto e funghi
1 godz. 45 min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza alla marinara
1h 35min
Pizza capricciosa
1h 35min
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min