Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella tipo treccia
- 6 filetti di acciuga sott'olio
- 250 g di pomodori pelati sgocciolati
- 1 pizzico di sale
- 4 di carciofi sott'olio, sgocciolati
- 50 g di funghi sott'olio (o 4 funghi porcini)
- 50 g di olive taggiasche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3435 kJ / 821 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 105.2 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 Std.
Pizza ai frutti di mare
2h
Pizza quattro stagioni
1 Std. 30 Min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza alle verdure
2h 5min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza prosciutto e funghi
1 Std. 45 Min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min