![Pizza capricciosa Pizza capricciosa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1348A2EB-60A1-42D1-9465-631F73387587/Derivates/342A6D1A-3A8D-4584-B06A-C7F2AEC0BEBD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella tipo treccia
- 6 filetti di acciuga sott'olio
- 250 g di pomodori pelati sgocciolati
- 1 pizzico di sale
- 4 di carciofi sott'olio, sgocciolati
- 50 g di funghi sott'olio (o 4 funghi porcini)
- 50 g di olive taggiasche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3435 kJ / 821 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 105.2 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1ч. 30 мин.
Focaccia alle cipolle
2 godz. 20 min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza prosciutto e funghi
1 Std. 45 Min
Panzerotti romani
1ч. 10 мин.
Pizza alle verdure
2 Std. 5 Min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Focaccia al profumo di timo
1 godz. 55 min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min
Pizza Margherita e basilico
2h 10 min
Pizza barese ai pomodorini
2h