Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi

Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi

3.8 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero
  • 200 g di burro freddo, a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema ricotta e cioccolato bianco
  • 300 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 700 g di ricotta fresca
Terminare la preparazione
  • 375 g di lamponi freschi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 614.4 kcal / 2570.6 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 61.2 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...